Sivut

Translate

maanantai 19. syyskuuta 2016

Hääsuunnittelun ensiaskeleita


334 Päivää jäljellä 



Hääsuunnittelut on aloitettu. Itseni mielestä ehkä hieman myöhässä. heh. Pitkän aikaa on tullut seurailtua häähjelmia,hääblogeja,ja pinterestin taivaasta etsitty erilaisia vinkkejä,miltä meidän hääpäivä tulisikaan näyttämään. Ideoitahan
löytyy pilvin pimein jokapuolelta. On vain löydettävä se meidän suosikki. Värimaailma on tosiaan kulta/vaaleanpunainen. Mitään yliprinsessasössöähän en halua,vaan tyylikkäät ja kauniit häät. Senpä takia tuo kulta hieman rauhoittaa vaaleanpunaista vierellään.  


Ensimmäiset hoidetut tehtävät

- Ensimmäisenä varattiin kesäkuussa kirkko. On niin hyvä että ensikesälle saa varata kirkon hyvissä ajoin. Kirkoksi valittiin Espoon tuomiokirkko.

-Juhlapaikka löydettiinkin suht nopeasti. Se kun loksahti paikalleen heti nähtyä. Juhlapaikka sijaitsee espoossa,lepolammella. suunnittelupalaverissa käytiin paikanpäällä ja saatiin hieman alkuun suunnittelut ja aikataulut kyseiselle paikalle.

-Valokuvaaja löydettiin hyvin helposti facebookin Häät kuviksi ryhmästä. Laitoin ilmoituksen että olisi hakusessa kuvaaja ensikesän häihin,ja  yhteydenottoja tuli kymmenittäin. Joukosta löytyikin loistava meidän tyylinen kuvaaja Arto Markkanen photography.

-Häämenu loihdittiin hääpaikan kanssa heti varauksen vahvistuksen jälkeen. Meidän ruokalistaan tulee ripaus italialaisuutta,ja paikan kokilla olikin tähän täydelliset ideat. Olen kyllä erittäin tyytyväinen tähän ja kyllä saa vieraat vatsansa täyteen!

-Arvioitu vieraslista tehty. Hääpaikalle täytyi ilmoittaa arvioitu osallistumismäärä,ja meillä se on noin 100 henkilöä. Tämä oli itselleni ehkä vaikein tehtävä tähän mennessä. On vaikeaa jättää osa kutsumatta,johtuen tietenkin siitä että on rajalliset tilat eikä kaikki mahdu mukaan,Mutta tärkeintä on se että läheisimmät ja tärkeimmät on mukana. Hääpäivän tahdon viettää sellaisten kanssa,jotka ovat korvaamattomia.
Luultavammin vieraslista jako tulee olemaan 60 vierasta minulle  ja 40 R:lle.. nainen kun olen... :)



-Kaasojen/bestmänien valinta. R on omansa jo valinnut. Kaksi bestmäniä. Itselläni tällä hetkellä kolme,neljäs mietintämyssyssä. Alunperin oli suunnitelmissa että kaasoja ja bestmänejä on sama määrä,mutta R haluttua vaan kaksi,ja oma vastaukseni oli että EI RIITÄ itselleni vain kaksi,joten miksi ei sitten tuplaa siitä? Omatpahan on hääni :)

- Budjetti on suurinpiirtein mietitty. Hirveän vaikeaa arvioida kuinka paljon tähän hössötykseen menee rahaa. Luultavammin budjetti tulee paukkumaan,mutta ainakin on vähän edes tiedossa missä rajoissa yritetään mennä.

- Sormukset 

Tulevat tehtävät

-Häämekko on se pahin painajainen. Ideoita löytyy vaikka ja mitä,mutta vielähän ei mikään tunnu omalta. Senpäs näkee sitten sovituksessa. Kaasojen/äidin kanssa ollaan menossa ensikuussa haistelemaan ensimmäisiä ideoita Niinattareen. Mekko kun pitää noin puol vuotta aikaisemmin tilata. Sovituskertoja tulee muitakin ja tarkotus koluta myös muita putiikkeja läpi. Ehkä jopa pyörähdys tampereen morsiusgalleriassa.

- Save the date kutsujen lähetys. Kortti melkeinpä suunniteltu valmiiksi :) 

- Save the date kutsut italian sukulaisille. Kutsut on tarkoitus kirjottaa täysin italian kielellä,johtuen siitä että englanti ei väänny kaikilta sukulaisiltani italiassa. Itse en osaa hirveen hyvin italian kirjallista puolta,joten pyysin apua rakkailta kummeiltani sarilta ja andrealta.

-Bändin varaaminen. Tarkoitus olisi löytää sopiva cover bändi. 

- Kaasojen kanssa lähdetään jossakin vaiheessa,kun vain kaikki saadaan sovittua sopiva päivä viettämään viikonloppu hotelliin/mökille suunnittelemaan kaasojen mekot(jotka tulevat olemaan samanlaiset jokaisella.) Hääteemaa,minkätyylistä koristelua  ja jokaiselle jokin tehtävä hääpäiväksi.


Hetkeksi näistä riittää varmasti tekemistä. Seuraavat To do tehtävät odottaakin jo,mutta hoidetaan nyt nämä ensiksi. 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti